Základné informácie o ergonomickom nosení detí

V tejto sekcii nájdete odkazy na rôzne príspevky a články z viacerých blogov a webových stránok o nosení detí, v ktorých sú informácie o základných zásadách ergonomického nosenia detí.

ZÁSADY ZDRAVÉHO NOSENIA DETÍ

Nosenie je normálne a prirodzené a v tomto duchu je k nemu aj potrebné pristupovať. Nosením dieťatku neublížite. Je však dobré poznať zásady a princípy zdravého nosenia. Ak k nim budete pristupovať zdravo, potom vám budú dobrým pomocníkom hlavne na začiatku vášho nosenia.

kolaz


BEZPEČNOSŤ PRI NOSENÍ alebo T.I.C.K.S. NOSENIA

Keď nosíte svoje bábätko v šatke či ergonomickom nosiči (ďalej označované pojmom pomôcka), je pri tom dobré a vhodné dodržiavať zásady bezpečnosti. Predovšetkým je treba si byť vždy istý tým, ako sa vaše dieťatko momentálne v pomôcke cíti a v akom stave sa nachádza. Tak budete vždy vedieť promptne reagovať na jeho potreby a vychutnať si komfortné a bezpečné nosenie.

NOSIACE 'TICKS' (1)


KLOKANKA VERZUS ERGONOSIČ

O ergonomickom nosení sa zvykne hovoriť ako o zdravom nosení, no nie každý tuší alebo vie, čo sa za týmto spojením skrýva. A nakoľko obrázky niekedy môžu byť výstižnejšie než slová, rozhodla som sa poprosiť môjho manžela, aby mi nafotil pár porovnávacích fotiek v klokanke a ergonomickom nosiči. Na nich by som sa pokúsila popísať základné rozdiely medzi ergo a neergo nosením a nosičmi.

klokankavsergo


9 DÔVODOV PREČO NENOSIŤ DETI V ŠATKE ČI NOSIČI TVÁROU DO SVETA

Nosiť svoje dieťa v pomôcke na nosenie tvárou do sveta nie je ideálne riešenie ani pre neho, ani pre nosiacu osobu. Vo svete zdravého ergonomického nosenia sa noseniu detí tvárou do sveta v pomôcke na nosenie vyhýbame pre mnou vybratých 9 dôvodov.

9 dovodov updated


NÔŽKY V ŠATKE DNU ČI VON, TO JE OTÁZKA

Mnoho mamičiek, ktoré ešte len začína s viazaním a šatkovaním, sa cíti veľmi neisto, keď príde na umiestnenie nožičiek ich malých nosenčekov. V podstate je to večne sa opakujúca otázka na stránkach venovaných problematike nosenia detí v šatke. Neustále sa vyskytuje otázka, ako viazať novorodenca do šatky a či mu dávať nôžky dnu alebo ponechať ich von. Ako teda viazať novorodenca?

nozky_blog2


BOLESTI CHRBTA PRI NOSENÍ

Ak vás bolí v šatke či nosiči chrbát, skúste sa zamyslieť, či vás bolel už v období pred nosením (resp. pred tehotenstvom) alebo sa bolesti začali objavovať až po tom, čo ste začali nosiť svoje dieťatko. Možno pociťujete bolesti v oblasti krčnej chrbtice, v ramenách či v oblasti drieku. V nasledujúcom príspevku by som sa rada pozrela na niektoré oblasti nosenia spojené práve s bolesťou.

MK3A9193